Spack- en pleisterwerk

Stuvo Afbouw adviseert en realiseert uw gewenste wand- en plafondafwerking. Voor het gewenste resultaat bestaan er verschillende mogelijkheden. De meest gangbare kunnen we eenvoudig rangschikken onder de noemer spack- en pleisterwerk.

 

Spackwerk

Spackwerk wordt ook wel spackspuitwerk genoemd. Spackwerk wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. Spackwerk wordt altijd aangebracht in twee lagen. Met de eerste laag, de meslaag, wordt uw muur of plafond egaal gemaakt. Daarna brengen we de afkorrellaag aan die een korrelstructuur achterlaat. Spackwerk is in elke gewenste kleur leverbaar en dat zorgt er voor dat u niet meer hoeft te schilderen. Spacken is een snel aan te brengen en u heeft daarmee snel resultaat. 

 

Pleisterwerk

Pleisterwerk wordt ook wel sierpleister genoemd. Zoals de naam sierpleister al zegt is dit een decoratieve afwerking voor uw wand of plafond. Er zijn verschillende soorten sierpleister, maar het meest bekend is de spachtelputz. Spachtelputz wordt aangebracht door middel van een spatel. Het zorgt voor een subtiele korrelstructuur op uw muren of plafonds. U kunt kiezen uit verschillende structuren en kleuren